Crónica Mataró vs Cocodrils

Sent fosc a les 19.30 h de la tarda, vàrem poder gaudir d’un partit Mataró-Cocodrils amb una il·luminació excel·lent al camp.  D’entrada però, el físic del Mataró ja feia presagiar un combat dur: un equip de mitjana més alt i amb més pes que els Cocos, i que va començar molt motivat. Conscients de que els hi faltaven peces clau a la línia, i que la davantera era potent i ràpida, van apostar per aquesta tàctica de desgast del contrari amb continus i durs atacs de davantera.  Els Cocos hi van anteposar les seves millors qualitats de resistència amb defensa valenta i molt atenta i domini de la seqüencia de joc. D’alguna manera era més incisiu el Mataró, però el control, tot i patint, era dels Cocos més conjuntats i experimentats. Aviat la línia dels Cocos va fer us de la seva habilitat, encara que precisament per la pressió que estava sofrint tot l’equip, desenvolupà alguns atacs amb certa precipitació. Tanmateix, aviat es van donar senyals de perquè Cocos són capdavanters a la lliga, es van trobar els forats i s’arribà 0-14 al final de la primera part. Amb això també hi va ajudar els malaurats xuts defensius contraris, que s’equilibraven amb les faltes nostres passant per moments d’incertesa. Logic és que quan l’equip contrari és molt potent en davantera, la defensa d’un equip amb menys pes i alçada protagonitzi moltes faltes. Algunes faltes però, també van ajudar a parar l’ímpetu de l’equip contrari. Els Cocos es van saber mantenir forts, combatius i també incisius, quedant el partir obert per la segona part.

Però el rugby és un equilibri entre molts factors, la constància i claredat d’idees hi juguen molt, i aquí els Cocodrils van marcar la diferència la segona part. Sigui per que l’equip contrari va acusar el cansament de tant atac per davantera i sense resultats positius per ells, sigui per la fortalesa en defensa dels Cocos, aquests van saber donar bona continuïtat al joc decantant-se per aquets darrers.  Cóm va anar?. Els encerts es van succeir: molts bon xuts en defensa per allunyar el perill de la corrosiva davantera contraria, bons xuts de cop de castic lluny i a fora,  millora en els racks en més ganes a mesura que l’equip contrari es veia acorralat. Els Cocos van saber fer una millor lectura del partit amb molt bones transmissions davantera, mig, obertura i línia. La melée, que a la primera part aguantava amb dificultats, a la segona es va consolidar fins arribar a marcar i ser un seriós perill pel contrari. Continuïtat, ganes… van acabar de decantar el resultat.  Cal senyalar l’encert de la decisió del xut a pals en un moment crític de la segona part. Un xut centrat eren punts segurs que allunyaven les esperances del Mataró quan una remuntada encara els era plausible. El recés del xut a pals va donar descans als nostres jugadors, va calmar els ànims, trencar l’esperit de l’equip contrari i ens va donar tres punts mes d’avantatge. Va ser un punt d’inflexió.  Bona decisió.

En resum, els xuts defensius van allunyà la pressió contraria. La davantera decidida va anar creixent amb melées compactes i fortes, però que va saber obrir amb rapidesa i intel·ligència quan era el moment. Les transmissions a línia van funcionar com un rellotge i els Cocos varen anar creixent-se i  imposant-se al contrari que es veia incapaç de recuperar-se a mesura que el partir anava avançant.

Victoria 12-34 ben dirigida des de la banqueta i des de l’interior del camp. Un partit que vàrem gaudir. Felicitats!, no era fàcil.

Leave a Reply